olvasotabor
Menü
 
Nyári olvasótábor
 
Erich Kästner vetélkedők
 
Á-ról a Bé-re
 
Útbaigazítás
 
Kedvenceim
 
Közhasznúsági jelentések

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

   

 
Verseny kiírás

Erich Kästner Irodalmi Verseny 2017

A verseny első fordulójaként pályázatot hirdetünk

német nyelvű mese, történet írására

baranyai  általános iskolásoknak

Michael Ende alábbi művei alapján:

Unendliche Geschichte

Momo

A feladat: a két könyv közül

- az egyikből kiválasztott szereplő sorsának folytatása,

- vagy egy kiválasztott esemény folytatása

saját elképzelés alapján.

a pályázó életkorának megfelelő, német nyelven leírt saját történetben, legfeljebb 2-3 gépelt oldal terjedelemben. Egyéni, valóban a gyerekek által írt pályázatokat várunk,  az értékelésben nem a helyesírás a legfontosabb szempont.

A pályázatok beérkezési határideje: 2017. május 19. (péntek)  Kérjük a határidő pontos betartását!

A történeteket a következő címre várjuk: a nemet.tabor@freemail.hu vagy lbauernora@gmail.com  e-mail címre (kérjük, hogy lehetőleg az elektronikus módot válasszák – lehet beszkennelt kézírás is pdf,  jpg formátumban!) vagy papír formátumban Lászlóné Bauer Nóra, (7621 Pécs, Irgalmasok u. 16.) címére.

Kérjük, a beadott pályázaton tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, iskoláját és felkészítő tanára nevét.

A német meseíró verseny eredményét június 5-én (hétfőn) – utalásként Erich Kästner örökzöld könyvére, a „Május 35”-re – a Minerva Fiókkönyvtárban (7633 Pécs, dr. Veress E. u. 6 - Pécsi Kulturális Központ - volt Szivárvány Gyerekház.) a pályázatokat bemutató program során hirdetjük ki, egy , a Michael Ende felsorol műveiből összeállított játékos csapatvetélkedő keretében.

(A könyvek magyarul és németül is megtalálhatók a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtárban – 7633 Pécs, dr. Veress. Endre u. 6.)

Az első 3 helyezett tanuló könyvjutalmat, valamint minden résztvevő oklevelet kap.

További felvilágosítást a versenyről Lászlóné Bauer Nórától a 30-300-5025-ös telefonszámon kérhetnek, illetve a //olvasotabor.gportal.hu/ találnak.

A Könyvvel Anyanyelvünkért Alapítvány kuratóriuma

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségbúvár

Tehetségbúvár

„Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre.”
     
John Lennon

 
ALAPÍTVÁNYUNKRÓL
 
Mennyi?
Indulás: 2007-10-26
 
Támogatóink, partnerek
 
Linksammlung
 
Kulturális Kerekasztal
 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról