olvasotabor
Menü
 
Nyári olvasótábor
 
Erich Kästner vetélkedők
 
Á-ról a Bé-re
 
Útbaigazítás
 
Kedvenceim
 
Közhasznúsági jelentések

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

   

 
Verseny kiírás

Erich Kästner Irodalmi Verseny 2017

A verseny első fordulójaként pályázatot hirdetünk

német nyelvű mese, történet írására

baranyai  általános iskolásoknak

Michael Ende alábbi művei alapján:

Unendliche Geschichte

Momo

A feladat: a két könyv közül

- az egyikből kiválasztott szereplő sorsának folytatása,

- vagy egy kiválasztott esemény folytatása

saját elképzelés alapján.

a pályázó életkorának megfelelő, német nyelven leírt saját történetben, legfeljebb 2-3 gépelt oldal terjedelemben. Egyéni, valóban a gyerekek által írt pályázatokat várunk,  az értékelésben nem a helyesírás a legfontosabb szempont.

A pályázatok beérkezési határideje: 2017. május 19. (péntek)  Kérjük a határidő pontos betartását!

A történeteket a következő címre várjuk: a nemet.tabor@freemail.hu vagy lbauernora@gmail.com  e-mail címre (kérjük, hogy lehetőleg az elektronikus módot válasszák – lehet beszkennelt kézírás is pdf,  jpg formátumban!) vagy papír formátumban Lászlóné Bauer Nóra, (7621 Pécs, Irgalmasok u. 16.) címére.

Kérjük, a beadott pályázaton tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, iskoláját és felkészítő tanára nevét.

A német meseíró verseny eredményét június 5-én (hétfőn) – utalásként Erich Kästner örökzöld könyvére, a „Május 35”-re – a Minerva Fiókkönyvtárban (7633 Pécs, dr. Veress E. u. 6 - Pécsi Kulturális Központ - volt Szivárvány Gyerekház.) a pályázatokat bemutató program során hirdetjük ki, egy , a Michael Ende felsorol műveiből összeállított játékos csapatvetélkedő keretében.

(A könyvek magyarul és németül is megtalálhatók a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtárban – 7633 Pécs, dr. Veress. Endre u. 6.)

Az első 3 helyezett tanuló könyvjutalmat, valamint minden résztvevő oklevelet kap.

További felvilágosítást a versenyről Lászlóné Bauer Nórától a 30-300-5025-ös telefonszámon kérhetnek, illetve a //olvasotabor.gportal.hu/ találnak.

A Könyvvel Anyanyelvünkért Alapítvány kuratóriuma

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségbúvár

Tehetségbúvár

„Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre.”
     
John Lennon

 
ALAPÍTVÁNYUNKRÓL
 
Mennyi?
Indulás: 2007-10-26
 
Támogatóink, partnerek
 
Linksammlung
 
Kulturális Kerekasztal
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!