olvasotabor
Menü
 
Nyári olvasótábor
 
Erich Kästner vetélkedők
 
Á-ról a Bé-re
 
Útbaigazítás
 
Kedvenceim
 
Közhasznúsági jelentések

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

   

 
Verseny kiírás

Erich Kästner Irodalmi Verseny 2017

A verseny első fordulójaként pályázatot hirdetünk

német nyelvű mese, történet írására

baranyai  általános iskolásoknak

Michael Ende alábbi művei alapján:

Unendliche Geschichte

Momo

A feladat: a két könyv közül

- az egyikből kiválasztott szereplő sorsának folytatása,

- vagy egy kiválasztott esemény folytatása

saját elképzelés alapján.

a pályázó életkorának megfelelő, német nyelven leírt saját történetben, legfeljebb 2-3 gépelt oldal terjedelemben. Egyéni, valóban a gyerekek által írt pályázatokat várunk,  az értékelésben nem a helyesírás a legfontosabb szempont.

A pályázatok beérkezési határideje: 2017. május 19. (péntek)  Kérjük a határidő pontos betartását!

A történeteket a következő címre várjuk: a nemet.tabor@freemail.hu vagy lbauernora@gmail.com  e-mail címre (kérjük, hogy lehetőleg az elektronikus módot válasszák – lehet beszkennelt kézírás is pdf,  jpg formátumban!) vagy papír formátumban Lászlóné Bauer Nóra, (7621 Pécs, Irgalmasok u. 16.) címére.

Kérjük, a beadott pályázaton tüntessék fel a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, iskoláját és felkészítő tanára nevét.

A német meseíró verseny eredményét június 5-én (hétfőn) – utalásként Erich Kästner örökzöld könyvére, a „Május 35”-re – a Minerva Fiókkönyvtárban (7633 Pécs, dr. Veress E. u. 6 - Pécsi Kulturális Központ - volt Szivárvány Gyerekház.) a pályázatokat bemutató program során hirdetjük ki, egy , a Michael Ende felsorol műveiből összeállított játékos csapatvetélkedő keretében.

(A könyvek magyarul és németül is megtalálhatók a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtárban – 7633 Pécs, dr. Veress. Endre u. 6.)

Az első 3 helyezett tanuló könyvjutalmat, valamint minden résztvevő oklevelet kap.

További felvilágosítást a versenyről Lászlóné Bauer Nórától a 30-300-5025-ös telefonszámon kérhetnek, illetve a //olvasotabor.gportal.hu/ találnak.

A Könyvvel Anyanyelvünkért Alapítvány kuratóriuma

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségbúvár

Tehetségbúvár

„Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre.”
     
John Lennon

 
ALAPÍTVÁNYUNKRÓL
 
Mennyi?
Indulás: 2007-10-26
 
Támogatóink, partnerek
 
Linksammlung
 
Kulturális Kerekasztal
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu