olvasotabor
Menü
 
Nyári olvasótábor
 
Erich Kästner vetélkedők
 
Á-ról a Bé-re
 
Útbaigazítás
 
Kedvenceim
 
Közhasznúsági jelentések

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

   

 
Akcióterv

A Baranya Megyei Civil Kulturális Kerekasztal,
a Baranyai Emberekért Szövetség,
a  Minerva Könyvtár Egyesület és
a Könyvvel Anyanyelvünkért Alapítvány

2008. október 14-én és 15-én rendezte meg az Á-ról a Bé-re: civil szervezetek szerepvállalása a funkcionális analfabétizmus elleni küzdelemben műhelymunkát a Minerva Könyvtárban (7623 Pécs, Athinay u. 44.) az alábbi programmal:

Október 14., kedd
10.00   Köszöntők
10.30    Referátumok és kérdések
-  Dr.  Steklács János, Magyar Olvasástársaság (HunRa)  
 - Czanik Gábor, Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
 - Gál Ferenc, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Szakiskolai Fejlesztési Program Koordinációs Iroda

14.00 – 16.30
 Műhelymunka csoportokban
(moderátorok: Dr. Kovács Dezső, Siptár Miklós, Dahn Nóra)

Október 15., szerda

9.00     Műhelymunka folytatása
14.00 – 16.30 Csoportmunkák bemutatása, akcióterv egyeztetése

A résztvevők a következő akciótervet fogadták el:

"Az Á-ról B-re műhelymunka résztvevői felismerve a funkcionális analfabétizmus problémáját, megegyeztek  abban, hogy saját tudásukat, eszközeiket, lehetőségeiket figyelembe véve és felhasználva együttműködnek a probléma enyhítését lehetővé tevő program kidolgozásában.

Rövid távú feladatok
- A tanácskozáson elhangzottak közzététele a honlapon
- Hálózatépítés: a résztvevő szervezetekkel kapcsolatban álló, ismert szervezetek megkeresése, bevonása (személyi garancia, bizalom)
- Kommunikációs terv (belső és külső) kidolgozása
- Civil szervezetek tevékenységi körök szerinti megszólításához figyelemfelkeltő levél kidolgozása, megfogalmazása  
- Tevékenységi, működési körönként szervezetek megkeresése
- Hazai és külföldi tapasztalatok összegyűjtése
- Kutatók, szakemberek megkeresése, bevonása
- Pályázati források figyelése a hosszabb távú tervek megvalósítására

Hosszabb távú feladatok
- Speciális oktatási anyag és módszerek kidolgozása – a funkcionális analfabétizmussal gyakran együtt jelentkező általános műveltségbeli hiány kezelését is figyelembe véve
- Mintaprojekt megszervezése

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségbúvár

Tehetségbúvár

„Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre.”
     
John Lennon

 
ALAPÍTVÁNYUNKRÓL
 
Mennyi?
Indulás: 2007-10-26
 
Támogatóink, partnerek
 
Linksammlung
 
Kulturális Kerekasztal
 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról