olvasotabor
Menü
 
Nyári olvasótábor
 
Erich Kästner vetélkedők
 
Á-ról a Bé-re
 
Útbaigazítás
 
Kedvenceim
 
Közhasznúsági jelentések

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

   

 
Akcióterv

A Baranya Megyei Civil Kulturális Kerekasztal,
a Baranyai Emberekért Szövetség,
a  Minerva Könyvtár Egyesület és
a Könyvvel Anyanyelvünkért Alapítvány

2008. október 14-én és 15-én rendezte meg az Á-ról a Bé-re: civil szervezetek szerepvállalása a funkcionális analfabétizmus elleni küzdelemben műhelymunkát a Minerva Könyvtárban (7623 Pécs, Athinay u. 44.) az alábbi programmal:

Október 14., kedd
10.00   Köszöntők
10.30    Referátumok és kérdések
-  Dr.  Steklács János, Magyar Olvasástársaság (HunRa)  
 - Czanik Gábor, Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
 - Gál Ferenc, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Szakiskolai Fejlesztési Program Koordinációs Iroda

14.00 – 16.30
 Műhelymunka csoportokban
(moderátorok: Dr. Kovács Dezső, Siptár Miklós, Dahn Nóra)

Október 15., szerda

9.00     Műhelymunka folytatása
14.00 – 16.30 Csoportmunkák bemutatása, akcióterv egyeztetése

A résztvevők a következő akciótervet fogadták el:

"Az Á-ról B-re műhelymunka résztvevői felismerve a funkcionális analfabétizmus problémáját, megegyeztek  abban, hogy saját tudásukat, eszközeiket, lehetőségeiket figyelembe véve és felhasználva együttműködnek a probléma enyhítését lehetővé tevő program kidolgozásában.

Rövid távú feladatok
- A tanácskozáson elhangzottak közzététele a honlapon
- Hálózatépítés: a résztvevő szervezetekkel kapcsolatban álló, ismert szervezetek megkeresése, bevonása (személyi garancia, bizalom)
- Kommunikációs terv (belső és külső) kidolgozása
- Civil szervezetek tevékenységi körök szerinti megszólításához figyelemfelkeltő levél kidolgozása, megfogalmazása  
- Tevékenységi, működési körönként szervezetek megkeresése
- Hazai és külföldi tapasztalatok összegyűjtése
- Kutatók, szakemberek megkeresése, bevonása
- Pályázati források figyelése a hosszabb távú tervek megvalósítására

Hosszabb távú feladatok
- Speciális oktatási anyag és módszerek kidolgozása – a funkcionális analfabétizmussal gyakran együtt jelentkező általános műveltségbeli hiány kezelését is figyelembe véve
- Mintaprojekt megszervezése

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tehetségbúvár

Tehetségbúvár

„Tizenkét éves korom körül azt gondoltam magamról, hogy zseni vagyok, csak senki nem veszi észre.”
     
John Lennon

 
ALAPÍTVÁNYUNKRÓL
 
Mennyi?
Indulás: 2007-10-26
 
Támogatóink, partnerek
 
Linksammlung
 
Kulturális Kerekasztal
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!